In Cuba gestrande studenten varen over de oceaan naar huis. Ze brengen 5 weken op het schip door

De zeiltrip naar het Caribisch gebied, die vorige maand door Nederlandse middelbare scholieren werd gemaakt, zou eindigen in Cuba, vanwaar ze met het vliegtuig naar huis zouden terugkeren. Hun plannen werden echter beïnvloed door een nieuwe pandemie van het coronavirus.

Studenten van 14-17 jaar varen nu de Atlantische Oceaan over om in Nederland te slapen op de 60 meter lange schoener Wylde Swan.

Ze worden begeleid door 12 ervaren zeilers en drie leraren, die ervoor zorgen dat de tieners tijdens de lange reis ook betrokken zijn bij schooltaken.

'Deze kinderen hebben zich moeten aanpassen aan een enorme verandering. Ze kwamen uit Nederland om naar de Caraïben te zeilen. Het is op zich al verbazingwekkend, maar ineens moet je het hele programma veranderen en moet je de oceaan oversteken', aldus Christophe Meijer, directeur van Masterskip, die de reis organiseerde.

Jaarlijks organiseert Masterskip vijf educatieve reizen - samen voor ongeveer 150 studenten. Tijdens de huidige echter, precies aan het begin van de Caribische cruise, ondervond Wylde Swan problemen met lokale havens, die in maart actie begonnen te ondernemen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Toen de ziekte zich echter over de hele wereld verspreidde en luchtvaartmaatschappijen vluchten annuleerden, was het duidelijk dat hun plan om Cuba te verlaten in afwachting was van verandering.

Dus besloten Meijer en zijn collega's dat de beste manier om thuis te komen, was de oceaan over te steken. Ouders die vreesden dat hun kinderen tijdens de pandemie niet thuis zouden komen, waren het erover eens.

'Wylde Swan is ongeveer twintig keer of vaker de oceaan overgestoken, dus het is een routinematige operatie voor ons', zei Meijer. De kinderen krijgen volgens hem juist de grootste levensles, juist omdat ze een cruise van vijf weken maken, waarbij ze bijna zevenduizend kilometer afleggen.

De studenten, die zichzelf Pirates of the Caribbean noemden voordat de reisplannen werden gewijzigd, hebben zichzelf nu omgedoopt tot Ocean Warriors.

Google-vertaling dd 19-04-2020

SCHOOLKINDEREN STEKEN DE OCEAAN OVER OM TERUG TE KEREN NAAR NEDERLAND

25 Nederlandse schoolkinderen van 14-17 jaar zaten bijna vast op het eiland Sint Maarten, waar ze vlak voor het begin van de coronaviruspandemie vlogen.

Sint Maarten ligt in het Caribisch gebied. Een groep schoolkinderen was van plan om zes weken lang de Bovenwindse Eilanden, Jamaica en Cuba te bezoeken en tegelijkertijd natuur en ecologie te bestuderen op de zeilschoener Wylde Swan.

Maar na een paar weken was het Caribisch gebied gedekt door de coronaviruscrisis, waarna duidelijk werd dat ze niet naar huis zouden kunnen vliegen.

Vervolgens besloten de organisatoren op hetzelfde schip terug te keren naar hun thuishaven in Harlingen. Nadat de "Wilde Zwaan" met ouders van tieners deze beslissing had genomen en grondig was gevuld met dieselbrandstof en voedsel in Saint Lucia, vertrok hij over de Atlantische Oceaan richting Europa.

KRIJGERS VAN DE OCEAAN

Een vertegenwoordiger van Masterskip, die de tour organiseerde, zei dat sommige studenten aanvankelijk behoorlijk bang waren voor de aanstaande vlucht, maar dat de angst al snel plaats maakte voor enthousiasme.

In het begin noemden de studenten zichzelf 'pirates of the Caribbean', maar toen de horizon uiteenging, veranderden ze zonder valse bescheidenheid hun naam in 'Warriors of the Ocean'.

Zoals je op de foto hierboven kunt zien, stoppen de studies niet, zelfs niet aan boord - elke ochtend krijgen ze drie uur les en de rest van de dag staat in het teken van "avontuurlijke training" en observatie van de omringende natuur: walvissen, dolfijnen, enz.

WARME KLEDING

Naast voedsel en brandstof hadden risicovolle ondernemingen warme kleding nodig die schoolkinderen om voor de hand liggende redenen niet hadden - ze vlogen in de tropische hitte.

Dergelijke kleding in St. Lucia is zeldzaam, dus moesten ze door alle winkels gaan op zoek naar broeken, truien, hoeden en meer. Maar het bleek dat de inwoners van het eiland een duidelijke zwakte hebben voor nep-merken, dus het hele team loopt nu rond het schip in nep-Gucci en Dolce & Gabbana.

AZOREN

Drie weken later bereikte Wylde Swan de Azoren, maar tot grote ongenoegen van de tieners mochten ze het schip niet verlaten - quarantaine.

Alleen de 'man in het maanpak' leverde vers fruit aan het schip, zeiden ze. Ook heeft de "zwaan" getankt, waarna hij richting Nederland is gegaan.
Aan boord van de Wylde Swan. Foto: Masterskip.

Als alles volgens plan verloopt, komen de studenten op 20-24 april (afhankelijk van de wind) aan in Harlingen.

Google-vertaling dd 20-04-2020

DE KINDEREN KONDEN NIET VAN CUBA NAAR EUROPA VLIEGEN EN BESLOTEN ZELF DE OCEAAN TE BEVAREN. HUN LEVEN OP HET WATER - SHOW ABRUPT LOST

Een groep Nederlandse tieners ging op jachtcruise, maar kwam door de pandemie van het coronavirus niet op tijd thuis en de jongens bleven in de oceaan. Ondanks de gewijzigde plannen, zijn de studenten niet ontmoedigd en blijven ze niet alleen genieten van de reis, maar ook om huiswerk te maken. En tegelijkertijd uw aanpassingsvaardigheden maximaal benutten.

Toen de wereld in beslag werd genomen door de coronavirusepidemie, bleven 25 schoolkinderen uit Nederland, die een educatieve cruise maakten op een jacht, op volle zee, in plaats van naar huis terug te keren, schrijft de New York Post. Tijdens deze reis werden de tieners vergezeld door slechts drie leraren die ervoor zorgden dat ze niet vergaten te studeren, en 12 bemanningsleden.

De expeditie op het jacht Wylde Swan was geen eenvoudig vermaak voor de jongens, omdat de belangrijkste doelen persoonlijke groei en de ontwikkeling van zeevaardigheden zijn. Als gevolg van de cruise moesten de studenten voldoende kennis vergaren om het schip zelfstandig te kunnen bedienen. En nu hebben degenen die de fijne kneepjes van de mariene wetenschap nog niet volledig onder de knie hebben, alle kans om de training te herhalen.

De crisis heeft een expeditie naar het Caribisch gebied ingehaald. Volgens het oorspronkelijke actieplan moesten de jongens Cuba bereiken, daar het vliegtuig nemen en naar huis vliegen. Maar er is iets misgegaan.

Het luchtverkeer tussen de landen werd verstoord door voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus, dus moest de terugkeerroute dringend worden gewijzigd. Directeur van Masterskip Christoph Meyer heeft in overleg met zijn hoofdkantoor een beslissing genomen.

We besloten dat de beste manier om naar huis terug te keren is om te zeilen met onze handen aan het roer, citeert de New York Post hem.

Volgens Meyer reageerden de ouders van de schoolkinderen opgelucht op dit nieuws: ze hoefden alleen maar te weten dat de kinderen toch naar huis zouden terugkeren. Bovendien is er geen COVID-19 besmet op het jacht en is niemand ziek, dus de familieleden van de tieners die in zee zijn gebleven, zijn nog rustiger.

Het nieuws dat ze naar huis zouden moeten gaan zwemmen, belette de studenten niet hun studie voort te zetten.

Maar niemand geeft ook kinderen weg van het werk op een jacht, dus van hen wordt niet verwacht dat ze in de nabije toekomst zullen rusten.

De directeur van Mastership is er zeker van dat zo'n onverwachte verandering van plannen niets gevaarlijks bedreigt, want het oversteken van de oceaan voor Wylde Swan is een veelvoorkomend iets, het jacht heeft het al 20 keer gedaan. De man merkte op dat er geen conflicten zijn tussen schoolkinderen en dat ze hun werk doen.

Dit komt omdat ze een gemeenschappelijke missie hebben: het schip en zichzelf veilig en wel naar huis brengen. Dit gemeenschappelijke doel zorgt voor solidariteit.

En het gevaar onderweg kwam trouwens samen. Het schip maakte een tussenstop op de Azoren om verse levensmiddelen aan te vullen, die eindigde in drie weken zeilen in de oceaan, en tijdens deze reis passeerde het schip zeer dicht bij de Bermudadriehoek.

Maar niemand is verdwenen en het hele team zit nog steeds in de collectie.

Meyer is van mening dat de plotselinge verandering van plannen een enorm pluspunt heeft: deze 25 studenten werden adaptatiekampioenen onder moderne tieners.

Deze kinderen moesten wennen aan de enorme veranderingen. Ze reisden van Nederland naar het Caribisch gebied om te zeilen. Dit is op zichzelf al ongebruikelijk, en toen moesten ze ook het hele programma veranderen en de oceaan oversteken. Ze zijn de meest aangepaste kinderen van 2020, zei hij.

Misschien zullen sommige schoolkinderen de reis zo leuk vinden dat ze besluiten zeilers te worden of zelfs in de oceaan te leven, omdat dit al is gebeurd. De journaliste heeft haar baan opgezegd en dwaalt al drie jaar over de zeeën, wat eens te meer bewijst dat iemand niet veel nodig heeft om gelukkig te zijn.

Toegegeven, er kunnen veel gevaren in het water wachten, en een duiker uit Singapore was ervan overtuigd dat dit geen persoonlijk voorbeeld was. De boot van de man zonk en hij bracht 80 uur door op zee, terwijl hij een reddingsboei vasthield.

Help Billy Eilish, Keanu Reeves of Ilon Mask: in ons spel kwamen de helden van memes naar Rusland en bevonden zich in moeilijke situaties!

Google-vertaling dd 20-04-2020

VERANDER ZEILEN IN EEN SCHOOL MIDDEN OP ZEE

Toen de hele wereld bijna stopte vanwege de Covid-19-pandemie, veranderden Nederlandse studenten zeilboten in scholen terwijl ze vastzaten in de Atlantische golven.

Van een zeilboot een school op open zee maken - Figuur 1

Studenten nemen deel aan bootcontroleactiviteiten - Wylde Swan

De zeiltocht van 25 middelbare scholieren die in maart vertrokken, had in Cuba moeten eindigen, voordat de jonge passagiers de boot verlieten en met het vliegtuig naar huis terugkeerden.

Maar nu worden studenten van 14-17 jaar gedwongen verder te cruisen over de Atlantische Oceaan op een 60 meter lange Wylde Swan-zeilboot.

Gelukkig begeleiden de groep studenten 12 ervaren zeilers en 3 leraren, die ervoor zorgen dat ze allebei aan de boot werken en de nodige lessen volgen tijdens de overtocht over zee.

De organisatoren verwachten dat de reis echte lessen zal opleveren voor studenten. Ze zullen naar verwachting 5 weken op het water drijven.

'Deze kinderen moeten zich aanpassen aan een enorme verandering. Ze komen van Nederland naar het Caribisch gebied om over de zeilboten te zwerven. Plots veranderde alles en werden ze gedwongen de zee over te steken als ze naar huis wilden ”, aldus Fox News, programmadirecteur van Masterskip, Christophe Meijer van zeilbedrijf Wylde Swan.

'Het zijn de beste studenten van het jaar', zei hij.

Elk jaar organiseert het Masterskip-programma 5 reizen met als doel het geven van cursussen op zee aan ongeveer 150 studenten in het Caribisch gebied.

Google-vertaling dd 20-04-2020

Maak jouw eigen website met JouwWeb